søndag den 30. september 2007

Skovens kæmper og sand

Så er det tid for en lille update omkring begivenhedernes gang i New Zealand. Denne weekend har vi været nordpå - dvs. lige så langt nordpå som man kan komme på New Zealand.

På turen nordpå stiftede vi bekendtskab med New Zealands ”mighty ancient Kauri trees”. Træer kan være op til 2000 år gamle og får kæmpe stammer. Jeg har lige lavet lidt research (læs: googlet) og har fundet ud af, at DK´s ældste træ er 1500 år gammelt. Når man står foran disse kæmpe træer, der er så store, at man tvivler på, at de er rigtige, er man nødt til også at forholde sig tavs i ren respekt for kæmpernes udholdenhed.
Hvor Kauri træet er skovens Roles Royce er Mamaku-bregnen skovens Morris Mascot (Tine ville nok sige Yaris). Mamakuerne, der vokser over det hele, er meget karakteristiske og man kan ikke andet end at blive i godt humør af at møde en mamaku:-) Tine og jeg er ikke i tvivl om, at det er vores ynglings plante hernede.
Lørdag bød på vores første bilfrie dag – forstået på den måde, at vi for første dag siden vi lejede bilen ikke var ude at køre i den. I stedet havde vi booket os ind på en bustur rundt på den nordligste del af øen. Turen foregik af landevejen op og så ned af 90 Mile Beach (det kun er knap 90km!) tilbage. Stranden er officielt en highway, hvor det er muligt at køre, når der er lavvande. Turen bød desuden på udsigt over mødet mellem Det Tasmanske Hav og Stillehavet, picnic ved stranden og kælketur ned af klitterne.

Ingen kommentarer: